Werknemer

//Werknemer
Werknemer 2017-10-25T19:00:14+00:00

JE BENT ONTSLAGEN DOOR JE WERKGEVER?

Je bent ouder dan 45 jaar en hebt minstens één jaar anciënniteit bij je werkgever, dan ben je verplicht om outplacementbegeleiding te volgen.

Uitzondering: Je hebt reeds een nieuwe job gevonden. Indien je na drie maanden toch zonder job dreigt te vallen, kan je nog instappen in het outplacementtraject. Neem dan gewoon contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Wanneer je jonger dan 45 jaar bent, kan je in uitzonderlijke gevallen ook genieten van de outplacementbegeleiding. Je werkgever kan je spontaan outplacement aanbieden. De keuze is dan aan jou of je de begeleiding wenst op te starten.

Een andere uitzondering zijn de faillissementen of herstructureringen. Hierbij wordt de outplacementbegeleiding aangeboden aan alle werknemers. Iedereen wordt uitgenodigd voor een infosessie. Kom hier zeker naartoe, je krijgt er nuttige informatie, het is voor ons een eerste kennismaking en jij ziet je collega’s terug. Daarna heb je de keuze of je in het outplacementtraject wenst te stappen. Ben je jonger dan 45 jaar, dan moet je outplacement niet volgen, voor 45-plussers is dit wel het geval.

WAT KAN JE JUIST VERWACHTEN?

Na je ontslag zijn er veel administratieve verplichtingen die je in orde moet brengen. Je inschrijven bij de VDAB als werkzoekende, naar je vakbond of hulpkas gaan,…. Heb je hier vragen over of heb je moeilijke brieven ontvangen van VDAB, RVA, … Je outplacementcoach helpt je graag verder met deze administratie zodat je met alles in orde bent.

Je outplacementcoach is er om je te helpen! Outplacement is geen straf. Je krijgt tips en advies om een nieuwe job te vinden. Wil je een andere weg in slaan en je jongensdroom beoefenen of zelfstandige worden? Je bekijkt met je coach alle mogelijkheden. Hoe pak je dit best aan? Welke opleidingen kan je hiervoor volgen?

Kortom je kan met al je vragen over je carrière en alles wat daarmee samenhangt terecht bij je outplacementcoach waarmee je een vertrouwelijke relatie opbouwt.

HOE LANG DUURT DE BEGELEIDING?

Start je met outplacement, weet dan dat de begeleiding vanaf je eerste afspraak 1 jaar loopt. In de eerste drie maanden verloopt de begeleiding intensief en zijn er wekelijks afspraken in groep en/of individueel.

De maanden daarop wordt je begeleiding geleidelijk aan afgebouwd van tweewekelijkse naar uiteindelijk maandelijkse afspraken naargelang je noden. Heb je een job gevonden? Proficiat, uiteraard moet je in dat geval niet meer naar outplacement komen.
Je hebt je doel bereikt!

WAAR GAAT DE BEGELEIDING DOOR?

Onze FIBS coaches proberen je outplacementbegeleiding zo dicht mogelijk bij jouw woonplaats te laten doorgaan. Dit wordt meestal in samenspraak met de outplacementcliënt afgestemd. We trachten hierbij rekening te houden met de mobiliteit van onze cliënten.