Werkgever

//Werkgever
Werkgever 2017-10-25T18:54:09+00:00

BENT U ALS WERKGEVER VERPLICHT OM OUTPLACEMENT AAN TE BIEDEN?

FIBS richt zich vooral op de bouwsector, namelijk Paritair Comité 124. Deze sector valt onder het bijzonder stelsel. De ‘30 weken opzeg’-regel is hier m.a.w. niet van toepassing. Is uw ontslagen werknemer ouder dan 45 jaar én minstens één jaar bij u in dienst, dan moet u -als werkgever, actief in de bouwsector- uw ontslagen werknemer outplacement aanbieden.

Wist u dat u ook spontaan outplacement kan aanbieden? Dit is interessant voor werknemers waarvoor een outplacementaanbod niet verplicht is, maar die zich jarenlang hebben ingezet voor uw bedrijf en nu, door omstandigheden, niet langer kunnen blijven.

Heeft u verdere vragen omtrent outplacement? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag verder.

WORD IK ALS WERKGEVER OP DE HOOGTE GEHOUDEN VAN DE OUTPLACEMENTBEGELEIDING?

FIBS informeert de werkgever na elke fase van outplacement (in totaal zijn er 3 fases) over het aantal gepresteerde uren. Indien de ex-werknemer reeds een nieuwe job heeft gevonden of door omstandigheden zijn outplacement heeft stopgezet, wordt de werkgever geïnformeerd dat het outplacement van de ex-werknemer is beëindigd. Let wel: iedere werknemer die na drie maanden – na een nieuwe indiensttreding – opnieuw zijn werk ‘verliest’, heeft het recht om opnieuw in te stappen in outplacement.

De maximumduur van outplacement bedraagt 1 jaar.