Getuigenissen

//Getuigenissen
Getuigenissen 2017-10-26T18:26:37+00:00

Danny, 48 jaar

Na mijn eerste contacten met outplacement was ik een beetje sceptisch maar dat bleek geheel ongegrond. Na enkele weken kwam ik er zelfs graag naartoe. Geleidelijk heeft FIBS me geholpen met mijn zoektocht naar ander werk. De consulenten zijn echt gedreven om je te helpen en zorgen voor een goede ondersteuning.

Je leert jezelf beter kennen, zowel je positieve en negatieve punten. Ze leren je hoe je je moet voorbereiden op je sollicitatiegesprek.

Paul, 54 jaar

Voor mij was outplacement een kans om te zoeken naar wat ik echt wou doen. Zo heb ik besloten mijn studies weer op te pakken. Daar ik de oudste van de klas was, gaf dit me toch een gevoel van fierheid. Zeker toen ik geslaagd was voor mijn opleiding. Ik heb geleerd dat je nooit te oud ben om je dromen waar te maken. Geef de moed nooit op en durf de uitdagingen de baas. Zolang je gezondheid goed zit, ben je de sterkte zelf.

Volodymyr, 49 jaar

Outplacement was voor mij zeer interessant omdat ik veel hulp en informatie kreeg van mijn coach. Ik wou zelfstandige worden en outplacement heeft me hierbij goed ondersteund en heeft me naar de juiste instanties doorverwezen. Zowel telefonisch als via mail kon ik telkens op hen rekenen als ik snel informatie of feedback nodig had.

Hugo, 55 jaar

1 jaar geleden kreeg ik – na 5 jaar dienst – plots telefonisch mijn ontslag. Niet veel later kreeg ik te horen dat ik outplacement moest volgen. Ik wist niet wat dit juist inhield, buiten dat het voor mij verplicht was. Na een eerste kennismakingsgesprek werd ik al snel gerustgesteld. We zijn dan ook gestart met het idee om nieuw werk te vinden. FIBS heeft me geholpen met het verwerken van mijn ontslag, het maken van een CV, het opstellen van een sollicitatiebrief, … Dit allemaal op een plezante manier met ruimte voor eigen inbreng.

Dirk, 56 jaar

Na mijn schouderoperatie was ik geruime tijd ‘out’, ondertussen ging ook mijn werkgever failliet. Daar stond ik dan 56 jaar, werkonbekwaam en zonder job. Ondanks dat ik nog herstellende was, heb ik besloten om al te starten met outplacement. Na kennismaking met de outplacementcursus en de consulente, zijn we gestart met het idee om alle mogelijkheden goed te bekijken. Alle kanalen werden besproken om je te laten zijn wat de mogelijkheden zijn voor een nieuwe job. Van zodra ik terug werkzoekende was, ben ik gaan solliciteren en had ik uiteindelijk op zeer korte tijd een fijne job gevonden. Ik ben zeer tevreden dat ik de cursus gevolgd heb. Je horizon wordt verruimd.

Anoniem, 53 jaar

Op mijn 53e ben ik ontslagen vanwege mijn ziekte en omdat ik op mijn leeftijd niet meer in de 5e vitesse kan werken. Dit heeft mij erg veel verdriet gedaan want ik voelde mij nutteloos. Ik had het gevoel dat ik niets meer waard was. Met de outplacement ben ik van deze gedachte afgestapt en positiever in mijn zoektocht naar een nieuw werk. Ik onthou dat veel andere mensen in dezelfde schoenen staan